Kyocera TASKalfa 3010i

Ez a Kyocera digitális fénymásoló azoknak, akik nagy feladat mennyiségekre keresnek fénymásoló, nyomtató és szkennelésre is alkalmas és egyben kedvező üzemeltetésű A3-as méretű multifunkciós gépet. Munkacsoportok kiszolgálására alkalmas, párhuzamos munkafolyamatokat támogató fénymásoló gép a Kyocera Taskalfa 3010i típus.

A Kyocera 3010i digitális másológép, gazdag alapfelszereltségében már rendelkezik színes szkenner egységgel, hálózatos PCL-es nyomtatás vezérlővel és duplex egységgel. Az olyan kiegészítőkkel, - mint pl. a kártya olvasó vagy a kereshető PDF szkennelés -, az iroda igényeihez alakíthatják a fénymásoló gépet.

Kifutott típus, nem rendelhető !
3010i
Kyocera TaskAlfa 3010i
A3-as méret
másol, nyomtat, szkennel
30 oldal/ perc
nyomtatás
szkennelés

A Kyocera TASKalfa 3010i multifunkciós fénymásoló gép jellemzően munkacsoport kiszolgálására tervezett. Az eddigi koncepciónak megfelelően a 3010i a tartós, kerámia bevonatú, amorf szilicium hengeregységével és megbízhatóságával a tartós eszközök képviselője. A Kyocera taskalfa 3010i fénymásológépet úgy tervezték, hogy képes legyen egy nagyobb irodát maximálisan kiszolgálni. A kezelőpultja színes, érintőképernyős. A tervezők igyekeztek egy olyan kezelőpult kialakításra, hogy minden fényviszony mellett jól olvasható legyen. Az erős fényű érintőképernyő napfény mellett is jól használható. A könnyű kezelhetőséget a magyar feliratú ikonokkal biztosítja. Minden azt a célt szolgálja, hogy a fénymásolás, szkennelés minél egyszerűbb és gyorsabb legyen.

A havi 160'000 példányos terhelhetőségével minden irodában megállja a helyét. A 3010i digitális fénymásoló gép ideális választás lehet akár az iskolák számára is.

A fenti képen látható a TASKalfa 3010i alap készülék az opcionális dokumentum adagolójával. Tovább bővíthető plussz papírtartó fiókokkal és gépszekrénnyel is. Ez a készülék jóval hosszabb életű, mint a garancia ideje.


Max. másolási, nyomtatási és szkennelési méret
A3
Felbontás (beolvasás/nyomtatás)
600x600 dpi 256 árnyalat
Másolás /nyomtatás sebessége
30 old/A4 ; 15 old/A3
Első másolat kész az indítás után
kb. 3,6 mp.-re kész
Zoom méret állítás
25% - 400% 1% lépésekben
Fényerő állítás
Auto/ kézi 13 lépésben
Speciális nyomtatás
IPP nyomtatás, e-mail nyomtatás, WSD, biztonsági nyomtatás SSL protokollal, nyomtatás és tárolás, privát nyomtatás
Szkennelés funkciók
e-mailre, megosztott mappába, FTP szerverre, USB memóriára, belső tárolóra, WSD beolvasás, színes és ff.képolvasás, folyamatos beolvasás üveglapról, hálózatos TWAIN
Digitális funkciók
Egyszert olvas- többször nyomtat, elektronikus szortírozás, kép elforgatása, automatikus papírválasztás, 2- 1 re, 4- 1 re, képismétlés, oldal számozás, füzet készítés, vizjeles másolás, felhasználói kódok használata, funkciók eltárolása, hordozható memóriára szkennelés, arról való nyomtatás
Alap papír kapacitás
2 x 500 lap kazettába, 100 lap kézi adagoló
Alap memória kapacitás
2 GB + 160 GB HDD
Nyomtatásvezérlő kártya
PCL6, PCL5e, KPDL3, PostScript 3, XPS direct print, IBM PC/AT kompatibilis gépek, Macintosh, Linux
Számítógépes kapcsolatai
USB 2.0 ; 10/100/1000Base-TX hálózati ; KUIO csatoló [1;2]
Havi terhelhetőség
Max. 160'000 oldal
Ajánlott havi terhelés
legalább 5'000 oldal
Festék kapacitás
24'000 oldalra, 5% fedettség esetén
Energia fogyasztás
másolás és nyomtatás alatt 620 W, készenlétben 120 W, alvó módban 1,6 W
Méretek(szél.mély.mag.)
594 x 738 x 683 mm (sz, mé, ma); súlya: 67 Kg
Kyocera 3010i tuljadonságainak áttekintése
 • Egy beolvasás - több oldal nyomtatás
  • A fénymásoló gép több példányos másoláskor csak egyszer olvassa be a dokumentumot, majd azt a beállított példányszámban kinyomtatja.
 • Képmínőség választás
  • A Kyocera másológépek a beolvasás mínőségére is sok gondot fordítanak. Ennek megfelelően a dokumentumhoz a legmegfelelőbb digitalizálási eljárást lehet kiválasztani. Ennek értelmében választhatják a "szöveg+fotó" , "szöveg" , "fotó" beolvasás módokat. Az alapbeállításokban a kezdő módot meghatározhatják.
 • Másolás megvilágítás (denzitás) beállítás.
  • Az érintőképernyőn beállítható, hogy a fénymásoló gép automatikusan a dokumentumnak megfelelően maga állítsa a fényerő értéket, vagy választhatják, hogy kézi beállításban 7 (ill. 13) érték közül Önök határozzák meg a denzitást. A kezdeti mód beállítható.
 • Füzetmásolás (booklet copy)
  • A fénymásoló alkalmas az A4-es méretű lapokat úgy másolni A3-as méretű lapokra, hogy a munka befejeztével az A3-as lapokat félbehajtva egy füzetszerű dokumentumot kapnak sorbarendezett oldalakkal.
 • Másolás megszakítás
  • Egy nagyobb mennyiségű másolási feladatot félbe lehet szakítani egy kisebb, de fontosabb feladat érdekében úgy, hogy megjegyezze a felfüggesztett munkát. Ehhez csak a program megszakítás gombot kell megnyomniuk, és a készülék félbehagyja a másolási sorozatát. A fontosabb anyagot lemásolják, majd ismételten megnyomva a program megszakítás gombot a másológép emlékezni fog, hogy honnan kell folytatnia a másolást. A folytatásnál már nem kell újra beolvastatni a dokumentumokat, mivel az a memóriájában maradt.
 • Kétoldalas másolás
  • A Kyocera TASKalfa 3010i fénymásoló gép alkalmas a lap mind két oldalára másolni (nyomtatni) a duplex egységgel. A kétoldalas másolatok készítésével papírt takarítanak meg, így csökkenthetik a költségeiket. Mivel digitálisan dolgozza fel a másológép a dokumentumot, ezért külön meghatározható, hogy a lap két oldalára milyen orientációban helyezze el a másolatot. A lap hoszú éle vagy a rövid éle mentén legyen fordítható. A géphez opcionálisan kapható Dokument-adagolóval teljesen automatikusan képes 1 vagy 2 oldalas eredetiről 1 vagy 2 oldalas másolatokat készíteni. Az összes variáció kiválasztható és a hátoldal iránya is megadható.
 • Oldal számozás
  • Ennek a funkciónak a segítségével a másolt oldalakat sorszámmal (oldalszámmal) látja el automatikusan. Így a másolatok sorrendje látható.
 • Összerendező másolás
  • Ezzel a funkcióval a másológép kettő vagy négy oldalt kicsinyítve összeilleszt egy oldalra. A művelethez csak szabvány méretű dokumentumok használhatók. Ezzel a funkcióval a TASKalfa 3010i fénymásoló egy lapra akár nyolc oldalnyi dokumentumot is képes összeillesztve másolni. Az összeillesztő másolás nagyon hasznos lehet például abban az esetben, ha az eredetik A5 méretűek és kettesével egymás mellé másolja egy A4 es lapra.(ekkor nem kicsinyít) Szerencsére logikusan rakosgatja össze az oldalakat, így ha a beolvasott dokumentum nem osztható 2-vel vagy 4-el akkor sincs probléma, mert a fenmaradó oldalak helyét üresen hagyja. Ebben a funkcióban még az is meghatározható, hogy az oldalak közé tegyen-e vékony vonalat, pont-vonalat vagy semmit.
 • Másolatok automatikus leválogatása) (szortírozás)
  • A Kyocera 3010i fénymásoló gép rendelkezik szortírozó funkcióval. Több oldalas dokumentumról, ha több példányos másolatot szeretnének kérni, akkor a másológép automatikusan a dokumentumot elejétől a végéig kinyomtatja, majd kezdi előről, és ezt annyiszor, ahány példányt kértek.
   A szortírozás tovább segíthető a két kazettával, amennyiben azonos méretű lapok vannak bennük, de az orientációjuk eltérő. (természetesen itt csak A4 vagy A5 méretek jöhetnek szóba). Ilyen esetben kérhetik a másológépet, hogy a dokumentum első sorozatát pl. kereszt irányú lapokra nyomtassa, a következő sorozatot pedig hossz irányú lapokra készítse, majd ismét kereszt irányú lapokra. Így a kimeneten az egymást követő másolathalmok könnyen szétválaszthatók lesznek. Az opcionálisan kapható un. finisher segítségével tűzés, lyukasztás vagy hajtogatás is kérhető.
 • Munka nyilvántartó rendszer (un. ID kód használat)
  • A kyocera 3010i típus rendelkezik egy másolás vezérlés funkcióval, amely tartalmazza az ID kódok (személyi kódok) használatának a lehetőségét. A kódok alatt készített másolás, nyomtatás, szkennelés mennyisége ellenörizhető és limitálható. Amelyik kódszám elérte a limit értéket, az tovább nem használható. A kódok használatával követhetők az egyes személyek, vagy részlegek másolás -nyomtatás mennyisége, ezáltal a költséghányad. A kódszámok használatával az illetéktelen használat is megakadályozható.
  A Kyocera Taskalfa 3010i multifunkciós fénymásoló gép a hosszú élettartamú kopó alkatrészei által költséghatékonyak, és a keletkező hulladék mennyisége is a töredéke a konkurens márkáknak.
Copytron Bt. | Tel.: +36-309-216-201 | E-mail: copytron.bt@gmail.com | Cím: 1172 Budapest, Naplás út 32.

Oldal elejére

phone
Telefon: +36-309-216-201
E-mail: copytron.bt@gmail.com
Elérhetőségek
arrow